Ce dezavantaje iti pot aduce piesele second-hand din parcurile de dezmembrari?

Cum foarte multe persoane sunt tentate sa-si achizitioneze piesele auto necesare pentru automobilul lor din diferite parcuri de dezmembrari, deoarece acestea au o caracteristica importanta – sunt cele mai ieftine, trebuie sa avem in vedere si cateva dezavantaje ale acestor piese.
In primul rand pentru ca nu de fiecare data cand le vei achizitiona vei constientiza ca si aceste piese detin cateva insusiri nu tocmai bune pentru tine si care ar putea intr-un fel sau altul sa dauneze automobilului tau. Poate ca ati observat ca sunt si persoane reticiente ce nu privesc cu ochi buni piesele de la dezmembrari, iar acest lucru de datoreaza dezavantajelor pe care le au aceste piese second-hand din parcurile de dezmembrari.
Care sunt cele mai importante dezavantaje ale pieselor second-hand?
Chiar daca sunt si persoane constiente de aceste dezavantaje, asta nu inseamna ca aceste piese nu vor mai fi achizitionate, ba din contra atat timp cat veniturile nu sunt prea mari, orice tip de persoana ce are nevoie de o anumita piesa pentru masina se va indrepta catre aceste piese auto second-hand de la dezmembrari. Prin urmare dezavantajele acestor piese second-hand sunt urmatoarele:
piese incomplete;
garantie;
uzura;
returnarea piesei;
compatibilitatea;
originalitate;
incompatibilitatea de culoare;
Indiferent de ce tip de piesa avem nevoie se poate intampla ca la un moment dat sa ne dam seama ca dupa ce am achizitionat-o dintr-un parc de dezmembrari sa aiba parte de una din dezavantajele de mai sus sau chiar mai multe.
Insa pentru a nu avea parte de o astfel de intamplare, cel mai bine ar fi ori de cate ori iti achizitionezi o piesa sa fii atent la toate aceste lucruri sau cel putin sa le ai in vedere.
Piese incomplete – se poate intampla sa ai nevoie de o piesa compusa din mai multe elemente sau de o piesa ce are propriul sistem de prindere, iar in momentul in care ai facut comanda piesei respective, aceasta sa nu fie livrata in intregime. Cum in astfel de cazuri nu mai poti face mare lucru, cel mult poti cumpara separat restul de elemente pentru a putea monta respectiva piesa pe automobilul tau.
Garantie – este important sa stii ca piesele second-hand nu vin cu garantie, iar daca ai ghinionul sa achizitionezi o piesa care se strica foarte repede nu vei avea parte de garantie si nici nu vei avea sansa sa iti primesti banii inapoi. Din nefericire trebuie sa stiti ca se intampla si astfel de lucruri. Si nu intotdeauna ceea ce este ieftin este si bun pentru portofelul tau.
Uzura – este imposibil sa nu recunosti faptul ca piesele din parcurile de dezmembrari au o anumita uzura si de ce nu unele pot prezenta urme de deteriorare. Dar daca nu ai un buget foarte mare vei achizitiona si astfel de piese.
Returnarea piesei – daca sunteti una dintre persoanele ce a achizitionat piese second-hand din parcurile de dezmembrari, probabil ca deja stiti ca sunt doua motive importante pentru care nu este posibil acest lucru. Iar unul dintre motive se refera la faptul ca cei de la dezmembrari se tem sa nu returnezi piesa sticata pe care ai inlocuit-o, iar cel de-al doilea motiv se refera la faptul ca piesa nu se poate returna daca nu are termen de garantie.
Compatibilitatea – inevitabil s-au mai intamplat si situatii in care piesa de la dezmembrari nu a fost compatibila cu piesa de care tu aveai nevoie. Chiar daca tu ti-ai facut datoria si ai dat toate datele necesare, asta nu inseamna ca piesele vor fi intotdeauna compatibile, mai ales daca ne amintim de faptul ca anumite piese sunt aduse din strainatate si nu se potrivesc intotdeauna.
Originalitate – pentru a nu avea parte de neplaceri cel mai bine ar fi ca in momentul in care te hotarasti sa cumperi vreo piesa din parcurile de dezmembrari sa verifici marca piesei. Astfel te vei asigura daca aceste piese sunt originale sau nu.
Incompatibilitatea de culoare – chiar daca in parcurile de dezmembrari gasesti toate tipurile de piese si de modele se poate intampla ca piese, elemente de caroserie, sa nu aiba aceeasi nuanta de care tu ai nevoie pentru automobilul tau.
Prin urmare putem spune ca dezavantajele pe care le-am numit mai sus sunt prezente si in anumite momente cand aveti de gand sa va achizitionati piese din parcurile de dezmembrari. Pe de alta parte, oamenii sunt constienti de toate acestea insa bugetul nu le prea permite sa aiba parte de o alta optiune. Avand in vedere toate aceste lucruri tu ti-ai cumpara piesa de care ai nevoie din parcurile de dezmembrari?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *