Ce tip de piese auto ti-a acaparat interesul?

Daca stam si ne gandim la modul in care merg unii soferi nu mai este cazul sa ne intrebam de ce masinile lor au nevoie permanenta de reparatii. Iar in aceasta categorie ar trebui sa amintim si de masinile anumitor firme ce cad mana unor asemenea personaje. Insa nu trebuie sa uitam nici de drumurile proaste care afecteaza starea masinilor si nici de intemperiile din anumite sezoane, mai ales pe timp de iarna, care dau foarte multa bataie de cap soferilor.
Am putea spune ca in aceasta situatie cei mai castigati sunt cei care se ocupa de service-uri, de reparatiile masinilor si de o parte din distribuitorii de piese auto. Iar daca aveti senzatia ca cele mai cautate piese sunt acelea de la reprezentante sau din showroom-uri situatia nu este chiar asa. Chiar daca aceste piese sunt de o calitate superioara, asta nu inseamna ca sunt si cele mai cautate sau cele mai cumparate.
Insa noua tendinta a cumparatorilor este aceea de a achizitiona piese second hand, pe care deseori le intalniti in parcurile de dezmembrari auto. Iar aici putem enumera diversele motive pentru care cei mai multi le aleg:
-preturile reduse indiferent de tipul piesei;
-disponibilitate mult mai mare fata de showroom-uri;
-diversitatea pieselor pe care le poti gasi intr-un singur loc (parcurile de dezmembrari auto);
-nu trebuie sa astepti o perioada de timp pentru a le achizitiona;
-nu esti nevoit sa faci vreo precomanda inainte de a le cumpara;
In plus nu trebuie sa uitam nici de faptul ca anumite piese pot avea garantii si mai cu seama se pot utiliza ca si piesele de calitate superioara. Asa cum am mai spus si cum probabil deja sunteti constienti de lucrul acesta, nu calitatea este cea mai importanta, ci pretul de achizitie al acestor piese. Deoarece foarte multi dintre detinatorii de automobile nu au un buget foarte mare care sa le permita reparatii de lux sau piese foarte scumpe, ci mai degraba de fiecare data, ei ajung sa caute cele mai ieftine piese cat sa isi poata repara masina.
Iar acest lucru nu poate fi de condamnat avand in vedere ca in ultima perioada valul de scumpiri a acaparat fiecare produs si serviciu in parte. De asemenea se poate intampla ca oamenii sa fie mult mai multumiti de piesele la mana a doua decat cele care au un pret foarte costisitor si care au drept emblema calitatea superioara.
Pana la urma fiecare isi face socotelile propriului buget si spera sa se incadreze in ceea ce are fara sa fie nevoit sa renunte la un alt produs sau serviciu. Caci despre acest lucru este vorba cand ne raportam la sumele cheltuite pentru rezolvarea anumitor probleme, cum sunt cele legate de masina.
Nimanui nu-i face placere sa renunte la ceva, doar pentru a putea rezolva o anumita situatie. Dar pentru ca in ziua de astazi masina nu mai reprezinta un moft, ci mai degraba o necesitate multi oameni sunt nevoiti sa aleaga intre anumite cheltuieli si reparatiile masinii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *