Ce trebuie sa verifici la o masina mai veche de 10 ani?

Intotdeauna vei gasi ceva de facut atunci cand vine vorba de masina ta si de ingrijirea acesteia. Ba mai mult decat atat cu cat masina are o anumita perioada de timp de uzura mai mare de 10 ani, cu atat ar fi mai bine ca din cand in cand sa ii verifici mult mai atent toate componentele necesare pentru functionarea acesteia.
Chiar daca in ultima instanta te gandesti ca oricum vei face acest lucru atunci cand te pregatesti pentru inspectiile tehnice, nu trebuie sa lasi neglijate anumite componente mai mult timp. Si asta pentru ca vei observa ca lucrurile nu sunt chiar pe placul tau, iar daca nu iti vei face timp sa le verifici vei observa ca intr-o anumita perioada scurta de timp nu vei mai avea ce sa le faci si va trebui sa le inlocuiesti cu altele noi.
Probabil ca de aceea cei mai multi dintre proprietarii de masini au grija intotdeauna de cateva aspecte importante, care duc la buna functionare a automobilului lor. Pe de alta parte, chiar daca ni se pare o grija in exces asta nu inseamna ca nu vei avea suficient timp pentru ceea ce ti-ai propus.
Iar daca printre voi se numara si persoane curioase care vor sa cunoasca mult mai multe detalii despre aceste componente fragile ale masinilor mai vechi de 10 ani, in paragraful urmator veti gasi toate informatiile necesare.
Ce tip de componente au parte de o uzura ridicata la masinile mai vechi de 10 ani?
Daca si pe tine te framanta de ceva vreme aceasta intrebare ar trebui sa-ti dai seama ca anumite componente sunt fragile si la masinile foarte noi si noi. Cat despre masinile vechi va trebui sa oferiti o ingrijire speciala urmatoarelor componente si piese auto:
planetarele;
amortizoarele;
conductele de frana;
rezervorul de carburant;
cureaua de accesorii;
Indiferent ca va folositi sau nu masina o anumita perioada de timp, chiar daca este veche sau noua, toate componentele amintite mai sus se pot uza fara sa le pui la treaba. Chiar daca acest lucru pare surprinzator nu sunt singurele componente care se pot deteriora, in cazul in care nu va folositi masina.
Dar in cazul in care aveti o masina mult mai veche si o folositi, aceste componente ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru voi. Si cum foarte multe persoane se plang de intretinerea lor ar trebui sa cunoasteti faptul ca o parte dintre aceste componente si piese auto le puteti achizitiona si de la dezmembrari.
Aici veti gasi orice tip de piesa de care aveti nevoie, ba mai mult decat atat preturile acestora nu vor fi nici foarte ridicate ca cele pe care le gasiti la magazinele de specialitate, piesele noi. Bineinteles ca si aici, in parcurile de dezmembrari trebuie sa aveti in vedere cateva riscuri cu privire la piesele second hand. Cu toate astea veti avea parte de cheltuieli mult mai rezonabile, fata de cheltuielile pe care le veti face cu privire la piesele noi, care sunt foarte ridicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *