De ce ai nevoie de un radiator de apa in perfecta stare de functionare pentru masina ta?

Cand vine vorba despre siguranta ta, dar si a automobilului tau iti vei lua toate masurile de precautie. Iar una dintre aceste masuri se refera strict la buna functionare a radiatorului de apa.
De ce tocmai radioatorul de apa? Deoarece, in cele din urma radiatorul este responsabil cu racirea motorului. Si nu cred ca mai este cazul sa specificam faptul ca motorul unei masini are nevoie de racire, deoarece daca va ajunge la o temperatura mult prea inalta, acesta nu mai poate functiona in parametrii optimi si se poate bloca.
Mai cu seama radiatorul este cel care ajuta la racirea lichidului ce absoarbe temperatura in exces din intregul bloc motor. Nu mai este un secret pentru nimeni ca acest lichid este un amestec mix realizat din apa si antigel, fiind pompat in intregul bloc motor.
De asemenea temperatura ridicata a acestui lichid este absorbita de peretii radiatorului, avand in vedere ca acest lichid de racire se intoarce in radiator prin intermediul unui furtun de cauciuc.
Cum este posibila racirea radiatorului?
Poate ca aveti aceasta intrebare in minte sau poate ca nu, insa daca esti o persoana curioasa ce isi doreste sa inteleaga si sa afle cat mai multe despre cum functioneaza masina sa in totalitate, dar si care vor fi problemele ce vor aparea cu siguranta va intreprinde si cateva cercetari in aceasta directie.
Asadar modalitatea prin care radiatorul se poate raci este prin intermediul ventilatorului si cu ajutorul aerului, ce intra prin grill-ul masinii tale. Astfel putem nota faptul ca lichidul de racire pentru motor va scapa de temperatura excesiva si se va raci atat timp cat va circula si va parcurge intregul radiator.
De ce trebuie sa tineti cont pentru ca motorul sa aiba parte de o buna racire?
Intr-o oarecare masura ar trebui sa specificam si sa amintim de importanta pe care le au lichidul de racire (amestecul dintre apa si antigel) si radiatorul de apa, dar si de elemetele de legatura ce permit conexiunea dintre cele doua (de exemplu furtunul de cauciu). De asemenea ar trebui sa tineti cont si de urmatoarele aspect:
tipul de antigel;
compozitia antigelului;
perioada in care trebuie sa schimbati antigelul pentru o mai buna functionare a motorului;
Prin urmare, daca toate aceste lucruri sunt respectate nu aveti de ce sa va faceti griji, mai ales daca va luati toate aceste masuri de precautie. Pe de alta parte nu trebuie sa uitati nici de faptul ca daca una dintre componentele sistemului de racire se uzeaza si nu mai da randamentul necesar te poti adresa si indrepta catre parcurile de dezmembrari auto. Locul de unde poti achizitiona orice tip de piesa de care tu ai nevoie, in cel mai scurt timp si la un pret avantajos pentru buzunarul tau.
Altfel spus indiferent de masina pe care o ai in dotare ai posibilitatea sa-ti alegi piesele fara sa te ingrijorezi si fara sa te gandesti ca vei astepta o buna perioada de vreme pana vei reusi sa achizitionezi respectivele piese. Si daca ai fost atent la informatiile din acest articol cu siguranta problemele se vor tine departe de masina ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *