De ce este important ca masina ta sa aiba parte de un lubrifiant de calitate?

Una dintre cele mai importante elemente ale masinii tale de care trebuie sa ai grija sporita este motorul masinii tale. De fapt in cea mai mare parte trebuie sa ai grija la uleiul de motor pe care il utilizezi. Un lubrifiant de calitate impiedica impuritatile si sedimentele sa se depuna pe partile importante ale motorului, astfel sa nu fie afectata eficienta motorului.
In cele din urma daca nu ai grija sa completezi de fiecare data, ori de cate ori este nevoie, uleiul de motor s-au putea sa te trezesti ca intr-o buna zi masina ta nu va mai porni. Si asta pentru ca motorul tau se poate strica. Prin urmare nu lasa aceasta mica neglijenta sa-ti strice toate planurile si implicit sa te faca sa scoti sume de bani exagerate din buzunar pentru a putea remedia o astfel de problema.
Si pentru ca tot am vorbit despre importanta uleiului de motor, ei bine cred ca ar fi mult mai important sa indentificam si de ce acest ulei de motor este atat de benefic.
Care sunt beneficiile pe care ti le poate aduce un lubrifiant de calitate?
In cele din urma vei observa ca daca utilizezi frecvent un ulei de motor de o calitate superioara beneficiile vor putea fi sesizabile de-a lungul timpului. O parte dintre beneficiile unui ulei de calitate le veti putea gasi si mai jos:
o mai buna protectie a motorului – asta inseamna ca nu vei mai fi nevoit sa cheltuiesti diverse sume de bani prin diferite ateliere specializate pentru a putea imbunatati starea motorului tau sau sa-ti inlocuiasca anumite elemente ce asigura o buna functionare a motorului;
ofera protectie impotriva depunerilor si a diverselor acumulari de namol, iar acest lucru poate ajuta la reducerea consumului;
fluiditate la temperaturi scazute;
In alta ordine de idei nu trebuie sa neglijezi acest aspect al lubrifiantului de calitate, mai ales daca masina ta are parte de un motor hibrid. Nu trebuie neglijat nici faptul ca un ulei de motor de calitate superioara poate imbunatati performantele motorului tau.
In afara de asta sa fim seriosi ca nimanui nu-i va face placere sa fie nevoit sa-si petreca timpul in service-ul auto sau in cautarea anumitor piese pentru ca am neglijat acest mic aspect al importantei uleiului de motor. Iar daca unii se plang de timpul pierdut sunt persoane care se plang de banii pe care au trebuit sa ii cheluiasca pe anumite piese noi sau pe piesele pe care le-au gasit in parcurile de dezmembrari.
Nu trebuie insa sa disperati dintr-un motiv anume, oricare ar fi problema veti putea gasi o solutie care sa va duca catre rezolvarea problemei. Insa ar fi de preferat ca toata lumea sa inteleaga faptul ca lucrurile pot fi in perfecta stare de functionare o buna perioada de timp, daca te ingrijesti de ele si daca bineinteles investesti in produse de calitate pentru intretinerea pieselor asa cum este in cazul motorului auto si al uleiului pentru motor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *