De ce sunt importante verificarile periodice ale automobilului tau?

Fie ca iti place sau nu tu esti persoana responsabila pentru masina ta. Iar pentru a nu lasa aceasta responsabilitate sa se transforme in cheltuieli si daune pentru portofelul tau ar trebui sa iei in calcul verificarile periodice. Nu trebuie sa fii un expert in ceea ce priveste comportamentele masinilor, ci numai sa ai o atentie sporita atunci cand vei verifica anumite parti ale masinii tale.
Bineinteles ca aceste verificari periodice le poti face si singur, deoarece tot ce trebuie sa ai in vedere este sa observi toate acele lucruri care nu sunt clare, corespunzatoare ale masinii tale sau acele mici componente, care dau rateuri si pe care le poti observa cu ochiul liber. Iar in aceasta categorie un bun exemplu ar fi becurile de la faruri.
Indiferent cata treaba ai avea si timpul tau este ocupat nu strica sa verifici din cand in cand functionarea becurilor de la faruri. Mai ales ca aceste mici detalii fac o mare diferenta intre a circula in siguranta si in a provoca diverse accidente, unele mai grave, iar altele tamponari usoare. Si asa cum am amintit de aceste becuri trebuie sa trecem in revista si celelalte elemente pe care le poti verifica chiar tu.
Ce parti componente poti verifica de unul singur la automobilul tau?
Daca ti-ai imaginat ca trebuie sa mergi de nenumarate ori intr-un service auto specializat pentru a putea vedea daca starea masinii tale de functionare este buna, ei bine, unele lucruri le poti analiza si verifica de unul singur.
Si asta pentru ca nu necesita o foarte mare cunoastere si un talent aparte in ceea ce inseamna cunoasterea componentelor auto sau a mecanismelor de functionare. Chiar daca ai cunoastinte minime despre masina ta poti verifica foarte usor urmatoarele componente si poti avea grija de:
spalati masina ori de cate ori este posibil si nevoie (chiar daca asta pare hilar nu te hazarda este important sa-ti speli masina pentru ca poti observa daca a ta caroserie are parte de zgarieturi sau diverse tamponari);
verificati in timp ce va deplasati cu masina sunetele pe care aceasta le produce (s-ar putea sa va fie de mare folos si sa va atraga atentia asupra unor chestiuni importante sau posibile defectiuni);
verificati luminile (exact asa cum am spus si mai devreme este important sa aveti farurile functionale si sa nu intampinati probleme in timp ce va deplasati cu masina);
verificarea rotilor, a cauciucurilor este de asemenea foarte importanta;
un alt element important verificarea in totalitate a compartimentului motor;
Cu cat vei fi la curent cu toate aceste informatii vei stii ce masuri sa aplici in cazul in care o parte dintre piese vor ceda sau pe care tu crezi ca trebuie sa le inlocuiesti.
Pe de alta parte daca nu vei uita sa analizezi si sa verifici toate aceste date vei fi sigur ca masina ta va sta la distanta de orice service auto. Cu cat schimbi piesele defecte din timp cu atat ii conferi masini tale o functionare mult mai buna si o perioada mult mai indelungata de functionare in parametrii optimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *